Blog › Blog Urologie

Recente blogberichten

Resultaten hersteloperaties VasoVaso kliniek (Door: E. Taubert, uroloog)

Maandag, 08 Mei 2017

VasoVaso presenteert eerste resultaten hersteloperaties op de Nederlandse Vereniging voor Urologie

Bijna is het weer zo ver. De jaarlijkse bijeenkomst van de Nederlandse urologen staat voor de deur. Dit keer is het een speciale bijeenkomst voor ons. Wij presenteren namelijk onze resultaten over meer dan 10 jaar hersteloperaties in Doetinchem.

ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Hightech robot is bijzonder geschikt voor prostaatchirurgie (Door: webredacteur LS)

Zaterdag, 01 April 2017
ā€œProstaatkanker is heel vaak een relatief goedaardige vorm van kanker. Dat is meteen de reden dat er niet preventief gescreend wordt op prostaatkanker. Je zou mannen onnodig belasten met de diagnose kankerā€, aldus uroloog Arno Geboers.
ReageerLees verder

Aantal reacties: 2

Plasbuisoperaties in de Achterhoek. We worden groter en we doen het samen! (Door: webredacteur LS)

Nieuwjaarswens Januari 2017

Maandag, 16 Januari 2017 Plasbuizen kunnen verstoppen. Littekenweefsel is vaak het probleem. Je plast niet meer lekker, het komt er maar langzaam uit. ā€œIk sta veel langer dan mijn vriendenā€, dat is wat we vaak horen bij patiĆ«nten die zich melden met een plasbuisprobleem op de polikliniek Urologie in Doetinchem.

ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Urethradag 2016 (Door: E. Taubert, uroloog)

Donderdag, 17 November 2016 Voor de tweede keer werd de landelijke Urethradag georganiseerd door de afdeling Urologie van het Slingeland Ziekenhuis. Ā Zo'n 50 vakgenoten bezochten deze leerzame dag in Doetinchem waar zij lezing hoorden over diverse thema's met betrekking tot de urethra.

ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Patiƫnten wereldwijd geholpen met plaslijstapp (Door: webredacteur LS)

Donderdag, 29 September 2016 Door Mirjam Hulsebos
Bron: ICT/magazine
Waarom maken ziekenhuizen zo weinig gebruik van technologie waar vrijwel alle patiƫnten over beschikken, zoals een smartphone? Erich Taubert, uroloog in het Slingeland Ziekenhuis, ergerde zich wild aan het door veel van zijn patiƫnten gebruikte papieren plasdagboek. Hij vormde het plasdagboek om in een app voor op de smartphone. Het resultaat: de IP Voiding Diary, te downloaden in de app store, die het leven van patiƫnten en urologen een stuk makkelijker maakt.

ReageerLees verder

Aantal reacties: 1


 
Archief