Blog › Blog Urologie

Recente blogberichten

Hightech robot is bijzonder geschikt voor prostaatchirurgie (Door: webredacteur LS)

Zaterdag, 01 April 2017
“Prostaatkanker is heel vaak een relatief goedaardige vorm van kanker. Dat is meteen de reden dat er niet preventief gescreend wordt op prostaatkanker. Je zou mannen onnodig belasten met de diagnose kanker”, aldus uroloog Arno Geboers.
ReageerLees verder

Aantal reacties: 2

Plasbuisoperaties in de Achterhoek. We worden groter en we doen het samen! (Door: webredacteur LS)

Nieuwjaarswens Januari 2017

Maandag, 16 Januari 2017 Plasbuizen kunnen verstoppen. Littekenweefsel is vaak het probleem. Je plast niet meer lekker, het komt er maar langzaam uit. “Ik sta veel langer dan mijn vrienden”, dat is wat we vaak horen bij patiënten die zich melden met een plasbuisprobleem op de polikliniek Urologie in Doetinchem.

ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Urethradag 2016 (Door: E. Taubert, uroloog)

Donderdag, 17 November 2016 Voor de tweede keer werd de landelijke Urethradag georganiseerd door de afdeling Urologie van het Slingeland Ziekenhuis.  Zo'n 50 vakgenoten bezochten deze leerzame dag in Doetinchem waar zij lezing hoorden over diverse thema's met betrekking tot de urethra.

ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Patiënten wereldwijd geholpen met plaslijstapp (Door: webredacteur LS)

Donderdag, 29 September 2016 Door Mirjam Hulsebos
Bron: ICT/magazine
Waarom maken ziekenhuizen zo weinig gebruik van technologie waar vrijwel alle patiënten over beschikken, zoals een smartphone? Erich Taubert, uroloog in het Slingeland Ziekenhuis, ergerde zich wild aan het door veel van zijn patiënten gebruikte papieren plasdagboek. Hij vormde het plasdagboek om in een app voor op de smartphone. Het resultaat: de IP Voiding Diary, te downloaden in de app store, die het leven van patiënten en urologen een stuk makkelijker maakt.

ReageerLees verder

Aantal reacties: 1

Presentatie urethrastricturen door co-assistent op ICS congres Tokio (Door: webredacteur LS)

International Continence Society in Tokyo

Maandag, 19 September 2016 Door Erich Taubert
Elk jaar vindt het ICS congres in een andere stad plaats. Dit jaar was het Tokyo. De onderwerpen die tijdens dit congres aan de orde  komen varieren van blaaspijn, interstitiele cystitis, urineverlies, blaasverzakking en blaasontsteking tot alle oorzaken van plasproblemen. Hiertoe behoort ook de urethrastrictuur of plasbuisvernauwing.
Het zeer goed bezochte congres was een leerzame ervaring voor Else. Else was co-assistent op de afdeling urologie tijdens haar co-schap heelkunde. Met veel enthousiasme greep zij de gelegenheid aan om wetenschappelijk onderzoek te doen. Mogelijk een toekomstige opstap naar een opleidingsplaats in de urologie.

ReageerLees verder

Aantal reacties: 0


 
Archief