BlogAlgemeen › Een leven lang leren

Een leven lang leren

symposiumbezoek

Polikliniek Urologie

Dinsdag, 31 Mei 2011

Een levenlang leren, werd er genoemd op het symposium waar ik samen met mijn collega's Gemma en Mirjam (welke zelf ook moest spreken) naar toe ben geweest. Dat vond ik een toepasselijke zin voor onze poli. Wij proberen met z'n allen ook de ontwikkelingen binnen de urologie bij te houden en dit zo mogelijk toe te passen in de praktijk. Dit onder andere door het volgen van symposia en bijhouden van vakliteratuur. Wat dan vooral bij een symposium  interessant is, dat je tijdens de verschillende onderwerpen interactie hebt. Mensen stellen vragen en vertellen ook hun eigen ervaringen.  Hierdoor hoor je hoe er in andere ziekenhuizen wordt gewerkt, waardoor we van elkaar leren.


De onderwerpen die tijdens dit symposium aan de orde kwamen waren:
 
•-         Ontwikkelingen van uw beroepsprofiel als verpleegkundige. Hier werd verteld hoe ons beroepsprofiel zich de afgelopen decennia heeft ontwikkeld, waar we nu staan en hoe de toekomst er waarschijnlijk uit zal zien.
•-         Kathetermanagement. Collega Mirjam gaf een lezing over de keuze en zorg van katheters. Door middel van een stroomschema en een katheterdagboek de zorg voor patiënten met een verblijfskatheter verbeteren.
•-         Evidence Based Practice. Het belang van literatuurstudie in combinatie met ervaring van verpleegkundige en voorkeur van patiënt, om tot een goede onderbouwde behandeling te komen.
•-         Seksualiteit met een stoma of incontinentie. Deze workshop ging over patiënten die problemen ervaren met intimiteit. Er werden handvatten gegeven over hoe je deze signalen kunt opvangen en hoe dit onderwerp bespreekbaar gemaakt kan worden.
 
Het was een leerzame dag. Onze kennis is weer bijgewerkt en dat zullen we blijven doen. Hierdoor kunnen we ons vak goed en kundig uitoefenen.
 
Ingrid Aagten
Verpleegkundige poli urologie
 


ReageerReageer

Reacties

Uw reactie op Een leven lang leren

(Let op: de nicknaam die u opgeeft zal zichtbaar zijn.)