BlogAlgemeen › Symposium Urologie in breed perspectief

Symposium Urologie in breed perspectief

Verpleegkundige Urologie

Maandag, 2 April 2012

22 maart was het zover. Het symposium Urologie in breed perspectief werd gehouden. Een symposium voor verpleegkundigen door verpleegkundigen.
 
Zoals al eerder beschreven zijn wij in 2010 uitgeroepen tot de beste poli. De eigen poli werd daar onder de loep genomen. Wat gaat er goed en wat heeft nog aandacht nodig. Wij hebben ons toen als doel  genomen om de informatievoorziening  te verbeteren. Een patient wil graag goed geinformeerd worden. Verschillende acties zijn hiertoe al ondernomen en worden goed ontvangen. Bijvoorbeeld de wachttijden registratie en ons kenniscentrum.
Wij wilden het hierbij niet laten en wilden onze kennis nog meer met anderen delen. Regelmatig kregen we vragen van wijkverpleegkundigen of kwamen er patienten op de poli waarbij bijvoorbeeld de pleister van de nefrostomiecatheter niet goed bevestigd was. De vraag kwam toen, hoe kunnen we onze kennis verspreiden, zodat de patiëntenzorg nog beter wordt. Het idee voor een symposium is zo tot stand gekomen.
Van tevoren waren we nog wat sceptisch, zouden er wel genoeg aanmeldingen komen. Maar na even bleek dat de interesse erg groot was en we op een gegeven moment zelfs mensen moesten weigeren. Het maximum van 100 verpleegkundige/verzorgende uit de wijk was bereikt.
We hadden de avond onderverdeelt in drie workshops.                                               
•-          cathetermanagment
•-          verpleegkundige zorg rondom de oncologische patient
•-          rondleiding op de poli waarbij:              
•o        niersteenvergruizer / rontgen
•o        cystoscopie
•o        urodynamisch onderzoek aan de orde kwamen
 
Al met al is het een groot succes geworden en waren de deelnemers erg enthousiast. Een gemiddeld evaluatiecijfer van 8,4 is toch zeker geen slechte prestatie.
Dit krijgt zeker een gevolg in de toekomst!
ReageerReageer

Reacties

Uw reactie op Symposium Urologie in breed perspectief

(Let op: de nicknaam die u opgeeft zal zichtbaar zijn.)