BlogAlgemeen › Symposium voor dokterassistenten

Symposium voor dokterassistenten

Geslaagd!

Donderdag, 6 Februari 2014

Het was op donderdag 30 januari de hele dag op de poli te merken; Een gezonde spanning omdat ‘s avonds het symposium voor de doktersassistenten zal plaatsvinden. Zijn we op tijd klaar met de poli, zal alles goed verlopen, is alles goed geregeld? Nog even de laatste plaatjes in de power point toevoegen en laat de 108 deelnemers maar komen. Het hele team staat weer klaar om deze avond te doen slagen.
Nadat de deelnemers hun naambadge hadden gekregen genoten ze van een kopje soep met een broodje gesponsord door  BV Zorgacademie (dochter van Huisartsen Vereniging Oude IJssel. De belangrijkste activiteiten van BV Zorgacademie zijn: Bedrijfsopleiding en –trainingen).
Om 18.00 uur was de officiële opening in het auditorium. Gemma Hafkamp stelde het hele team van de urologie voor en vertelde over de specialisaties, die allemaal terug te vinden zijn op ons digitaal kenniscentrum:. www.urologie.slingeland.nl en www.urologie.slingeland.nl/professionals

De groep deelnemers werd in drie groepen verdeeld en gingen ieder, onder begeleiding van een secretaresse, het in carrousel-vorm gegoten programma volgen.
In het auditorium gaf uroloog Remijn een lezing over urologie in het algemeen. Ze behandelde o.a. wat te doen bij recidiverende urineweginfecties, bij koliekaanvallen, bij hematurie. En bij alles onderstreepte ze: bij vragen kun je ons altijd bellen. We willen graag laagdrempelig zijn want alleen daarbij is de patiënt en uiteindelijk wij allemaal gebaad. Mede de leuke plaatjes bij de power point maakte dit geheel zeker tot een informatief en interessant verhaal.
In vergaderkamer twee zaten uroloog Geboers en verpleegkundige Caroline Gerritsen met het verhaal over urologische oncologie. Hier werd duidelijk dat het bepalen van de PSA op zich de nodige consequenties heeft, waar tevoren goed over na moet worden gedacht.  De verschillende behandelmethoden werden besproken en de film van Focus TV over de robotoperatie werd getoond. Ook hier bleek dat 45 minuten voor zo’n interessant onderwerp te weinig is.
Op de polikliniek werd de groep nogmaals in twee groepen opgesplitst. In een behandelkamer vertelden verpleegkundigen Ans v Maanen, Eduard Steevensz en Inez Kok een verhaal over  blaaspijnsyndroom (interstitiële cystitis) en ze vertelde over de mogelijkheid en inhoud van een katheter startpakket  Alles kon uiteraard worden getest en er werden veel vragen gesteld.
In de andere behandelkamer lieten verpleegkundigen Ingrid Aagten, Annemiek Foederer en Judith Vos zien welke onderzoeken er op de polikliniek plaatsvinden. Waaronder de cystoscopie met verschillende plaatjes van de blaas maar ook hier kwam natuurlijk de urineweginfecties weer aan de beurt. Wat te doen en wat zeker niet te doen bij ondermeer het afnemen van urine voor kweek.

Om 20.45 uur was de gezamenlijke afsluiting in het auditorium. Iedereen werd bedankt en de deelnemers kregen ieder een certificaat van BV Zorg en een USB stick van de poli urologie met nuttige informatie en de presentaties mee naar huis.
Wij kijken terug op een geslaagde avond en mede door het enthousiasme van het team komt hier zeker een vervolg op.
Greet Lukassen
Medisch secretaresse Poli Urologie


ReageerReageer

Reacties

Uw reactie op Symposium voor dokterassistenten

(Let op: de nicknaam die u opgeeft zal zichtbaar zijn.)