BlogAlgemeen › Voorlichtingsavond Incontinentie 10 februari 2015.

Voorlichtingsavond Incontinentie 10 februari 2015.

Verpleegkundige Urologie

Dinsdag, 24 Februari 2015

Dinsdagavond 10 februari was de voorlichtingsavond over incontinentie. Voor jong en oud, man en vrouw. Op de poli zien we veel patiënten met incontinentieklachten wie er al geruime tijd last van hadden, maar lang hebben gewacht om de eerste stap naar de huisarts/uroloog te zetten. Dus het was wel spannend of er mensen zouden komen, aangezien het nog een taboe is. Maar gelukkig, we hadden bijna 100 aanmeldingen! Weer een stap dichter bij het bespreekbaar maken van incontinentie.
De avond zag er als volgt uit:
Dr. Taubert opende de avond met een presentatie over oorzaken, gevolgen en behandelingsmogelijkheden van incontinentie.
Vervolgens gaf José Monasso, bekkenfysiotherapeut binnen het Slingeland ziekenhuis, uitleg over hoe een fysiotherapeutische behandeling bij incontinentie eruit ziet.
Ans van Maanen, continentieverpleegkundige van de poli urologie, gaf voorlichting over incontinentiematerialen en het belang van het doorbreken van het taboe rondom incontinentie.
Tot slot besprak Dianne Plantinga, continentieverpleegkundige, de fecale incontinentie. Wat houdt dit in, wat zijn behandelingsmogelijkheden en welke hulpmiddelen zijn hiervoor.
De aanwezige mensen konden nadien nog vragen stellen en stands bekijken waar diverse incontinentiematerialen lagen. De reacties vanuit het publiek waren positief over deze avond. Wij als organisatie kijken ook terug op een geslaagde voorlichtingsavond. Mocht u toch nog vragen hebben, dan kunt u altijd contact opnemen met de poli urologie. Schroom niet en maak incontinentie bespreekbaar, wij helpen u graag verder!
 
 
Ingrid Aagten
Verpleegkundige poli urologie
ReageerReageer

Reacties

Uw reactie op Voorlichtingsavond Incontinentie 10 februari 2015.

(Let op: de nicknaam die u opgeeft zal zichtbaar zijn.)