Blog › Co-assistenten

Co-assistenten

Presentatie urethrastricturen door co-assistent op ICS congres Tokio (Door: LS, webredactie)

International Continence Society in Tokyo

Maandag, 19 September 2016 Door Erich Taubert
Elk jaar vindt het ICS congres in een andere stad plaats. Dit jaar was het Tokyo. De onderwerpen die tijdens dit congres aan de orde  komen varieren van blaaspijn, interstitiele cystitis, urineverlies, blaasverzakking en blaasontsteking tot alle oorzaken van plasproblemen. Hiertoe behoort ook de urethrastrictuur of plasbuisvernauwing.
Het zeer goed bezochte congres was een leerzame ervaring voor Else. Else was co-assistent op de afdeling urologie tijdens haar co-schap heelkunde. Met veel enthousiasme greep zij de gelegenheid aan om wetenschappelijk onderzoek te doen. Mogelijk een toekomstige opstap naar een opleidingsplaats in de urologie.

ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Urologie, onbekend maakt onbemind? (Door: Polikliniek Urologie)

verslag co-assistent

Woensdag, 21 September 2011 Een bijdrage van een co-assistent, Ivo Verhagen:
 
Misschien een verhaaltje uit onverwachte hoek, maar met een beetje geluk daarom juist verfrissend.
Ik zal me eerst eens voorstellen, mijn naam is Ivo Verhagen, geneeskundestudent aan de RU Nijmegen, en tot en met 9-9-2011 was ik co-assistent bij de Urologie in het Slingeland Ziekenhuis.
En nu ik dus alweer vertrokken ben, leek het mij een mooi idee om wat van me te laten zien hier op de blog. Eerst wat achtergrond, urologie is in het Nijmeegse curriculum een onderdeel van het co-schap heelkunde (waar ook chirurgie, orthopedie en dergelijke binnen vallen). Een co-schap waar veel studenten naar uit kijken en wat al helemaal leuk is in Doetinchem (tot twee keer toe is heelkunde in het Slingeland Ziekenhuis verkozen tot co-schap van het jaar door de Nijmeegse studenten)


ReageerLees verder

Aantal reacties: 4

Co-assistenten (Door: LS, webredactie)

Informatie beschikbaar op blog

Maandag, 12 April 2010 De week urologie maakt deel uit van het co-schap heelkunde. Om de continuïteit te verzekeren worden alle co's op de ochtend overdracht van de heelkunde verwacht. Daarna kan de Uro-co naar de polikliniek urologie komen. Hier is het rooster beschikbaar en kan worden gekeken hoe die dag wordt ingedeeld. Dit is voor elke co-assistent vrij in te delen. Wel wordt geadviseerd om niet uitsluitend OK of Poli te doen maar dit te mixen.

ReageerLees verder

Aantal reacties: 20


 
Archief