Blog › Innovaties

Innovaties

E-Health in het Slingeland Ziekenhuis (Door: E. Taubert, uroloog)

Vrijdag, 09 Oktober 2015 Op 8 oktober 2015 vond de vierde editie van het MobileHealthcare congres plaats in Media Plaza te Utrecht. Dagvoorzitter was Leonard Witkamp, bijzonder hoogleraar telemedicine aan de Universiteit van Amsterdam, voormalig dermatoloog en oprichter van Ksyos.Helaas was de aangekondigde keynote van minister Edith Schippers slechts een videoboodschap. Een boodschap overigens die eHealth minnend Nederland bijzonder heeft gewaardeerd. De Nederlandse overheid gaat 500 miljoen euro investeren in innovatieve eHealth projecten.

ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Eerste wereld congres voor buik- en bekkenpijn (Door: )

Beurs van Berlage, Amsterdam

Maandag, 03 Juni 2013 Een grote variatie aan gasten is vanochtend begonnen aan het eerste wereldcongres dat zich richt op chronische pijn in de onderbuik en het bekken. Er zijn 40 landen vertegenwoordigd met patienten, urologen, gynaecologen, chirurgen, huisartsen, bekkentherapeuten, psychologen, verpleegkundigen en sexuologen. Vooral de laatste groep is op de eerste dag voldoende aan zijn trekken gekomen. Na het uitgebreid in kaart brengen van classificatiesystemen, definities en zorgpaden, werd overduidelijk dat de behandeling van deze groep patienten slechts in multidisciplinair verband tot succesvolle behandeling kan leiden. Het doel van dit congres is dan ook om gezamenlijk te leren en gezamenlijk deze zorg te verbeteren.
Er is nog veel winst te boeken. Vele van deze chronische pijn-patienten doorlopen een lange, dure en frustrerende weg door onze zorg voordat zij begrepen en geholpen worden. Vaak is dan al onherstelbare schade in het werkzame en sociale leven opgelopen. Binnen deze multidisciplinare teams wordt de patient opgenomen als partner en mede verantwoordelijk gemaakt voor zijn ziekte en behandeling.

ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Digitale plaslijst start in Slingeland (Door: LS, webredactie)

App voor iPhone

Zondag, 07 April 2013 Blaasproblemen zoals incontinentie, te vaak plassen, blaaspijn, aandrang en moeilijk plassen,  passeren dagelijks het bureau van de uroloog, gynaecoloog en bekkentherapeut. Om inzicht te krijgen in de oorzaak van deze problemen, vullen patiënten zogenaamde 'plaslijsten' in.
Tot op heden gebeurde dit altijd op papier. Je kreeg een A4-tje mee naar huis en moest daarop invullen hoe vaak je hebt geplast, of je urineverlies had en wat je hebt gedronken.
Met de geboorte van de iP-plaslijst is hier verandering in gekomen.
 
Dr E.Taubert bedacht en ontwikkelde deze iPhone App in samenwerking met Synapzz medical Apps. Na een periode van 9 maanden hard werken is afgelopen vrijdag 2 maart de App gelanceerd.
Sinds deze week is iP-Plaslijst in de AppStore van Apple verkrijgbaar en kan de mictielijst of plaslijst op de iPhone worden ingevuld.
 
Op de afdeling Urologie van het Slingeland Ziekenhuis, wordt de komende tijd getest met een uitleen-iPod waarop iP-Plaslijst App geïnstalleerd is.
 
Op de website www.ip-plaslijst.nl is een uitgebreide kennismaking met de App te zien.

ReageerLees verder

Aantal reacties: 2

Kinderurotherapie (Door: Polikliniek Urologie)

Kinderen met plasproblemen worden geholpen

Zaterdag, 03 December 2011 Ruim een jaar geleden rondde ik mijn cursus voor kinderurotherapie af. Na een leerzame  en leuke stage in het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem en in het Wilhelmina kinderziekenhuis in Utrecht mocht ik mij gaan richten op het opzetten van een plaspoli in ons ziekenhuis. De pipopoli: (de pi staat voor het plas probleem en de po voor het poep probleem. De poeppoli is al in een eerder stadium opgezet en wordt door de pedagogisch medewerkers van de kinderafdeling gerund)

ReageerLees verder

Aantal reacties: 4

Even een stukje mens uitprinten (Door: LS, webredactie)

3D-printer

Donderdag, 29 September 2011 Er wordt al jaren geëxperimenteert met 3D-printers. Wetenschappers in Duitsland hebben het nu voor elkaar: zij kunnen bloedvaten uitprinten. Ook het Universitair Medisch Centrum in Utrecht werkt met 3D-printers, zij hopen mensen met kraakbeenproblemen te kunnen helpen met kraakbeen uit de 3D-printer.
Bron: NOS op 3
 
Bekijk het nieuwsitem op NOS.nl
 
 


ReageerLees verder

Aantal reacties: 0


 
Archief