BlogInnovaties › Digitale plaslijst start in Slingeland

Digitale plaslijst start in Slingeland

App voor iPhone

LS, webredactie

Zondag, 7 April 2013

Blaasproblemen zoals incontinentie, te vaak plassen, blaaspijn, aandrang en moeilijk plassen,  passeren dagelijks het bureau van de uroloog, gynaecoloog en bekkentherapeut. Om inzicht te krijgen in de oorzaak van deze problemen, vullen patiënten zogenaamde 'plaslijsten' in.
Tot op heden gebeurde dit altijd op papier. Je kreeg een A4-tje mee naar huis en moest daarop invullen hoe vaak je hebt geplast, of je urineverlies had en wat je hebt gedronken.
Met de geboorte van de iP-plaslijst is hier verandering in gekomen.
 
Dr E.Taubert bedacht en ontwikkelde deze iPhone App in samenwerking met Synapzz medical Apps. Na een periode van 9 maanden hard werken is afgelopen vrijdag 2 maart de App gelanceerd.
Sinds deze week is iP-Plaslijst in de AppStore van Apple verkrijgbaar en kan de mictielijst of plaslijst op de iPhone worden ingevuld.
 
Op de afdeling Urologie van het Slingeland Ziekenhuis, wordt de komende tijd getest met een uitleen-iPod waarop iP-Plaslijst App geïnstalleerd is.
 
Op de website www.ip-plaslijst.nl is een uitgebreide kennismaking met de App te zien.


Bekijk ook de video: SXSW expo Nederlandse bedrijven met Erich Taubert op het South by Southwest Festival in Austin, Texas USA over de lancering van de app iP plaslijst op dit festival.


ReageerReageer

Reacties

Uw reactie op Digitale plaslijst start in Slingeland

(Let op: de nicknaam die u opgeeft zal zichtbaar zijn.)