Blog › Ontwikkelingen in de zorg

Ontwikkelingen in de zorg

Slingeland toonaangevend voor plasbuisreconstructies (Door: LS, webredactie)

Zondag, 01 Juli 2018 Uit Santiz Magazine juli 2018

Plasklachten kunnen tal van oorzaken hebben. Niet meer of heel slecht kunnen plassen,Ā kan komen door een vernauwde plasbuis. Voor de behandeling en het herstellen van eenĀ plasbuisvernauwing komen patiĆ«nten uit heel Nederland naar het Slingeland Ziekenhuis.Ā Maar niet alleen patiĆ«nten. Ook urologen.


ReageerLees verder

Aantal reacties: 1

Specialisaties binnen de urologie (Door: E. Taubert, uroloog)

Maandag, 02 Maart 2015 Hoe staat het met de specialisatie op de afdeling Urologie van het Slingeland Ziekenhuis?
Enige jaren geledenĀ  hebben de urologen ervoor gekozen om zich meer te gaan specialiseren binnen het vakgebied. De eerste succesvolle specialisatie werd de 'vasovasostomie' of hersteloperatie na eerdere sterilisatie. Ondertussen zien we 150 patiĆ«nten per jaar die uit heel Nederland de weg naar Doetinchem hebben gevonden. Het kiezen voor een dergelijke specialisatie betekent meer dan alleen een keuze. Nadat wij besloten om onze pijlen op de hersteloperatie te richten moest ook het gehele zorgproces dat behoort bij deze specialisatie worden ingericht. Alle onderdelen van het behandelproces, vanaf het gesprek tijdens het eerste telefoontje tot aan een uiteindelijke zwangerschap, beschouwen wij als zeer belangrijk voor het welslagen van deze specialisatie.

ReageerLees verder

Aantal reacties: 1

We staan aan de vooravond van een revolutie (Door: LS, webredactie)

Donderdag, 12 Februari 2015 Door Karin Oost - In Health app award 2015 Ā· Trending 12 feb, 2015

Hij won met de iP Plaslijst de eerste Health app award in 2012. ā€œDe app kwam voort uit noodzaakā€, zegt bedenker Erich Taubert. Als uroloog aan het Slingeland ziekenhuis wilde hij het ziektebeeld van mensen die lijden aan het blaaspijnsyndroom in kaart brengen, om die patiĆ«nten beter te kunnen helpen. De IP-Plaslijst bleek het begin van een lange lijst apps die Tauberts bedrijf Synappz ontwikkelde na het winnen van de Health app award 2012.

ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Nationaal congres voor de urologische patiƫnt (Door: LS, webredactie)

Zaterdag 13 september 2014

Maandag, 01 September 2014 Op zaterdag 13 september is het derde nationaal congres voor de urologische patiĆ«nt. De dag beslaat een breed scala aan interessante urologische ontwikkelingen,Ā speciaal voor urologische patiĆ«nten. Geen moeilijke dokters taal, maar begrijpelijke boodschappen waar patiĆ«nten ĆØcht iets aan hebben. Het vak urologie is vaak beladen met taboes. Veel patiĆ«nten wachten lang voordat ze hulp zoeken bij de huisarts of uroloog. Het gaat tenslotte vaak over plassen, seks of andere lichamelijke klachten in het gebied onder de gordel. Het programma voorziet in een moderne kijk op de zorgontwikkeling in Nederland en de urologische invulling daarvan.

ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Mobiele technologie bij verbetering van de gezondheid (Door: LS, webredactie)

Documentaire Discovery Channel

Donderdag, 03 April 2014 Bron: firestarters the series #06 Health in Your Hands

Nu de samenleving steeds meer gewend raakt aan nieuwe technologieƫn, zien vernieuwers in de zorg en de creatieve industrie een uitdaging in het gebruiken van technologie binnen de zorg. Zowel dokters als patiƫnten kunnen profiteren van apps en andere mobiele technologieƫn die mensen ontzorgen.


ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Plasbuizen krijgen meer aandacht in de Achterhoek (Door: LS, webredactie)

Woensdag, 26 Februari 2014 Op 7 maart zal in Zelhem voor de eerste keer in Nederland een bijeenkomst plaatsvinden met als thema plasbuisoperaties. Urologen uit heel Nederland met speciale interesse voor deze problematiek delen op de urethra-dag hun ervaringen en bespreken de toekomst van de urethrachirurgie. Dit congres is in het leven geroepen door Erich Taubert, uroloog in het Slingeland Ziekenhuis en sinds jaren gespecialiseerd in de behandeling van plasbuisvernauwingen.


ReageerLees verder

Aantal reacties: 3

Het Slingeland voorop in eHealth (Door: E. Taubert, uroloog)

Vrijdag, 22 November 2013 Ondertussen zijn we met de polikliniek al aardig op weg met eHealth. Nu zult u denken, wat is dat dan? Healthcare betekent gezondheidszorg. Health dus gezondheid. Als je er E voorzet verandert het in digitale zorg. Alles is tegenwoordig digitaal. Waarom dan de zorg niet?
Steeds meer patiƫnten komen goed voorbereid naar de dokter. Ze hebben de dokter al ge-Googled, hun aandoening uitgeplozen en met lotgenoten op het WEB geCHAT, om zo meer kennis te vergaren. Maar zo ver is nog niet iedereen. Daarom startte de afdeling Urologie een aantal jaren geleden urologie.slingeland.nl. Een website voor onze eigen patiƫnten die daardoor, voor ze het grote open web op surfen, eerst even kunnen kijken hoe hun eigen Achterhoekse urologen erover denken. Gewapend met die kennis is het surfen op het internet ineens veel minder verwarrend.

ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Naar patiƫnten wordt geluisterd (Door: E. Taubert, uroloog)

Een aanpassing in de techniek van de plasbuis

Donderdag, 30 Mei 2013 Samen komen we een stuk verder. Ik weet nog dat mijn oude opleider me eens een wijze les leerde. ā€Als je het niet meer weet, ga je terug naar de patiĆ«nt.ā€ Tegenwoordig is dat gelukkig iets anders. We blijven nu altijd bij de patiĆ«nt en proberen zoveel mogelijk gezamenlijk te bespreken. Zo weten beide partijen waar ze mee bezig zijn en zijn beide partijen gelijk betrokken bij het maken van de keuzes in de behandeling.

ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

De impact van New Social Media op de zorg (Door: E. Taubert, uroloog)

Woensdag, 14 November 2012 Wie had ooit kunnen denken dat Egypte zijn Moebarak kwijt zou raken door een revolutie ontketend door Facebook. Was Facebook niet een alleraardigst medium dat vooral diende om oude schoolvriendjes nog eens voor een reĆ¼nietje uit te nodigen? En Twitter om te zien wanneer je favoriete soapie een kop koffie inschenkt? Sociale media zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving. Wat veranderde er? We halen onze informatie ergens anders vandaan. Liefst snel en wanneer het ons uitkomt. Dagbladoplagen daalden de laatste vijf jaar met 16% en het online tv- en radiogebruik is in die periode verdubbeld. Pubers besteden bijna 4 uur per dag aan internetgebaseerde media. Van alle 17-jarigen was in 2009 94% actief op Hyves, 71% zocht via YouTube en ondertussen is 27% actief op Twitter. In 2009 groeide Twitter wereldwijd met 1170%. Er zijn actieve Twitterati met een schare volgers, groter dan het aantal inwoners van Ierland. Stel je het bereik voor van een boodschap van een dergelijk persoon en de impact die dit kan hebben op de omgeving.ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Honderdste open urethrareconstructie verricht in slingeland ziekenhuis (Door: E. Taubert, uroloog)

Doetinchem 23 augustus 2012

Vrijdag, 24 Augustus 2012 Vandaag werd de honderdste open urethraplastiek gedaan. De operatie verliep soepel. De patient maakt het goed. De plasbuis was in het midden ernstig vernauwd. Plassen was haast onmogenlijk geworden. Na 2,5 uur opereren en 4,5 centimeter tongslijmvlies was de plasbuis mooi open. Een cathetrer CH 16 kon gemakkelijk tot in de blaas geschoven worden. Deze zal 2 weken blijven zitten. Er is een kans van 80% dat de plasbuis altijd open zal blijven.

ReageerLees verder

Aantal reacties: 11

Radio Gelderland Halte7 bespreekt het glazen ziekenhuis (Door: E. Taubert, uroloog)

live interview met uroloog Taubert

Donderdag, 28 Oktober 2010 Sinds deze website www.urologie.slingeland.nl online ging is er veel interesse in het concept "Glazen ziekenhuis" ontstaan. In het radioprogramma halte 7 van Omroep Gelderland, werd ik op woensdag 27 oktober, geïnterviewd door Marian Thurlings over het glazen ziekenhuis en de rol van de website daarin. De opname is te beluisteren via de website van omroep Gelderland - Halte 7 en via deze link:


ReageerLees verder

Aantal reacties: 0


 
Archief