BlogOntwikkelingen in de zorg › Nationaal congres voor de urologische patiĆ«nt

Nationaal congres voor de urologische patiƫnt

Zaterdag 13 september 2014

LS, webredactie

Maandag, 1 September 2014

Op zaterdag 13 september is het derde nationaal congres voor de urologische patiĆ«nt. De dag beslaat een breed scala aan interessante urologische ontwikkelingen,Ā speciaal voor urologische patiĆ«nten. Geen moeilijke dokters taal, maar begrijpelijke boodschappen waar patiĆ«nten ĆØcht iets aan hebben. Het vak urologie is vaak beladen met taboes. Veel patiĆ«nten wachten lang voordat ze hulp zoeken bij de huisarts of uroloog. Het gaat tenslotte vaak over plassen, seks of andere lichamelijke klachten in het gebied onder de gordel. Het programma voorziet in een moderne kijk op de zorgontwikkeling in Nederland en de urologische invulling daarvan.

Steeds belangrijker worden verpleegkundigen die zich specialiseren in een aandachtsgebied en taken van artsen kunnen overnemen. Zij zijn gemakkelijker benaderbaar en hebben veelal meer tijd voor een goed gesprek. De drempels in de zorg worden hierdoor lager en de zorg meer persoonlijk. Multidisciplinaire topzorg, gecentreerd in focusklinieken, voldoen aan de vraag van patiĆ«nten om meer gespecialiseerde zorg te krijgen. Ook wordt aandacht gegeven aan de operatie-robot. De laatste jaren ontwikkelt deze techniek zich verder en neemt een steeds belangrijkere plaats inĀ als behandelingsoptie. Toch horen we ook kritische geluiden. Wat is nu eigenlijk waar hiervan.

Het wordt artsen steeds gemakkelijker gemaakt om beslissingen te nemen. Met het gebruiken van grote hoeveelheden gegevens over ziekte, kunnen beslissingsondersteunings-programmaā€™s de arts helpen om de juiste beslissingen te nemen. Ook voor de patiĆ«nt is een dergelijke keuzehulp belangrijk in de ondersteuning van het ziekteproces. Computers gaan een steeds grotere rol spelen. Uw mobiele telefoon ook. We kunnen van alles zelf meten en bijhouden. Deze gegevens zijn zeer belangrijk voor de dokter.Ā Dit is een kijkje in de toekomst van de zorg. Voor ieder wat wils.

De urologen van Nederland nodigen u uit om zaterdag te komen meedoen aan dit congres. Welkom in Utrecht. Voor details klik: http://www.nvn.nl/files/nvn_nl/NVU%20congres%20urologische%20patient.pdf

ReageerReageer

Reacties

Uw reactie op Nationaal congres voor de urologische patiƫnt

(Let op: de nicknaam die u opgeeft zal zichtbaar zijn.)