Blog › Urologie

Urologie

Succesvolle A.R.T.Z. informatiebijeenkomst: Leven met prostaatkanker (Door: Redactie Slingeland)

Vrijdag, 08 December 2017 Op donderdag 30 november vond de eerste A.R.T.Z.-informatiebijeenkomst plaats over ‘leven met prostaatkanker’. De bijeenkomst werd georganiseerd door het A.R.T.Z. Oncologisch centrum (Rijnstate, Slingeland Ziekenhuis en Ziekenhuis Gelderse Vallei) in samenwerking met de Prostaatkankerstichting.


ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Hightech robot is bijzonder geschikt voor prostaatchirurgie (Door: LS, webredactie)

Zaterdag, 01 April 2017
“Prostaatkanker is heel vaak een relatief goedaardige vorm van kanker. Dat is meteen de reden dat er niet preventief gescreend wordt op prostaatkanker. Je zou mannen onnodig belasten met de diagnose kanker”, aldus uroloog Arno Geboers.
ReageerLees verder

Aantal reacties: 2

Plasbuisoperaties in de Achterhoek. We worden groter en we doen het samen! (Door: LS, webredactie)

Nieuwjaarswens Januari 2017

Maandag, 16 Januari 2017 Plasbuizen kunnen verstoppen. Littekenweefsel is vaak het probleem. Je plast niet meer lekker, het komt er maar langzaam uit. “Ik sta veel langer dan mijn vrienden”, dat is wat we vaak horen bij patiënten die zich melden met een plasbuisprobleem op de polikliniek Urologie in Doetinchem.

ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Urethradag 2016 (Door: E. Taubert, uroloog)

Donderdag, 17 November 2016 Voor de tweede keer werd de landelijke Urethradag georganiseerd door de afdeling Urologie van het Slingeland Ziekenhuis.  Zo'n 50 vakgenoten bezochten deze leerzame dag in Doetinchem waar zij lezing hoorden over diverse thema's met betrekking tot de urethra.

ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Patiënten wereldwijd geholpen met plaslijstapp (Door: LS, webredactie)

Donderdag, 29 September 2016 Door Mirjam Hulsebos
Bron: ICT/magazine
Waarom maken ziekenhuizen zo weinig gebruik van technologie waar vrijwel alle patiënten over beschikken, zoals een smartphone? Erich Taubert, uroloog in het Slingeland Ziekenhuis, ergerde zich wild aan het door veel van zijn patiënten gebruikte papieren plasdagboek. Hij vormde het plasdagboek om in een app voor op de smartphone. Het resultaat: de IP Voiding Diary, te downloaden in de app store, die het leven van patiënten en urologen een stuk makkelijker maakt.

ReageerLees verder

Aantal reacties: 1

iP Plaslijst nu standaard in de polikliniek urologie (Door: E. Taubert, uroloog)

Donderdag, 20 Maart 2014 Sinds enige tijd is het invullen van paslijsten op de polikliniek Urologie digitaal mogelijk. In het verleden kregen onze patiënten voor het registreren van hun plasgedrag een A-4tje en moesten gedurende 24 uur hun plasvolumes opschrijven. Dat leverde niet altijd de beste resultaten op. Met het opnemen van de app iP-Plaslijst is dat verleden tijd. De app kan worden gebruikt op een iPod, iPad of iPhone. Als u zelf niet zo'n apparaat heeft stelt de poli Urologie een iPod beschikbaar om thuis te gebruiken. Na het voltooien van de plaslijst emailt u het resultaat en brengt de leen iPod terug naar de polikliniek.
Patiënten van alle leeftijden gebruiken deze app nu. We hebben de indruk dat de meeste patiënten zeer tevreden zijn met het gebruik van de app. Dat horen we natuurlijk liefst van uzelf.
We willen ook beter weten of de app echte toegevoegde waarde heeft. Hiervoor hebben we een vragenlijstje toegevoegd. Zou u een paar minuten willen besteden aan onze enquête?
Dank u voor uw bijdrage.
E.Taubert
uroloogReageerLees verder

Aantal reacties: 1

Geslaagd! (Door: )

Management in Zorg en Dienstverlening

Donderdag, 04 Juli 2013 Afgelopen vrijdag 28 juni mocht ik mijn getuigschrift/diploma in ontvangst nemen op de HAN in Nijmegen. Het was een feestelijke afsluiting met een creatieve uitreiking van de getuigschriften.
Ik wil hierbij het Slingeland Ziekenhuis bedanken voor hun investering, mijn poliklinieken voor de inzet tijdens mijn afwezigheid elke dinsdag, Ronald Loosschilder voor zijn coaching en ten slotte Ans Lammers, Petra Halma, Ronald Loosschilder, Caroline Gerritsen en Ingrid Aagten voor hun aanwezigheid bij de diploma-uitreiking.
Het was een top- middag
 
 
Gemma Hafkamp
Teamleider

ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Chronische bekkenpijn (Door: E. Taubert, uroloog)

U zult wel geen zin meer hebben?

Dinsdag, 23 April 2013 Chronische bekkenpijn is een veel voorkomend probleem waar veelal geen oorzaak van gevonden is. Ook de behandelingen zijn vaak onvoldoende effectief. Tegenwoordig  is er een tendens naar een multidisciplinaire aanpak van het probleem. In het Slingeland ziekenhuis functioneert dit naar tevredenheid. Hierbinnen past ook aandacht voor seksuele problemen die frequent voorkomen bij bekkenpijn.

Bekkenspecialisten Erich Taubert (Uroloog Slingeland Ziekenhuis) en Afina Glas (uroloog Ambrus clinic) schreven een artikel over dit probleem.
ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Mail uit Belgie (Door: Verpleegkundige Urologie)

Dinsdag, 23 April 2013 Tijdens ons verpleegkundig symposium op donderdag 21 maart hebben wij ons verpleegkundig kenniscentrum gelanceerd. Allerlei verpleegkundige onderwerpen op urologisch gebied komen hier aan de orde.
Volgens het overzicht van google analytics van de afgelopen maand hebben we
bijna 3.000 paginaweergaves gehad en de gemiddelde tijd op een pagina is erg hoog met langer dan 1 minuut. Onze inspanningen van het maken van een dergelijk site was dus wel de moeite waard, de site wordt goed bezocht.
Verder krijgen we ook regelmatig telefoontjes of mails van wijkverpleegkundige of andere professionals met vragen op urologisch gebied. Middels deze laagdrempelige manier wordt de zorg voor de patiënt steeds beter.
Wat erg leuk is om te melden, is dat zelfs onze zuiderburen ons gevonden hebben! Vandaag kregen we een mail van iemand uit België met een urologische vraag.
De site zal in ontwikkeling blijven, adviezen en feedback wordt zeker gewaardeerd.
We hopen dat nog meer professionals onze site zullen bezoeken en dat we met z’n allen de urologische zorg rondom de patiënt kunnen verbeteren.
 
Ingrid Aagten
Verpleegkundige poli urologie


ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Symposium Urologieverpleegkundige online 21 maart 2013 (Door: )

Uitslag enquêtes

Donderdag, 04 April 2013 Om te beoordelen  hoe het symposium is ervaren hebben we de deelnemers gevraagd om enquête formulieren in te vullen. Maar liefst 87 enquêtes zijn er retour gekomen, voldoende feedback om  een goed beeld te krijgen.
Over het algemeen is het symposium zeer positief ervaren. Algemene indruk was prima, er zijn veel bruikbare tips gegeven, de workshops waren leerzaam en interessant en er was voldoende mogelijkheid om vragen te  stellen.

ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Verpleegkundig symposium 2013 (Door: Verpleegkundige Urologie)

Verpleegkundige online

Maandag, 25 Maart 2013 Afgelopen donderdag 21 maart vond ons jaarlijkse verpleegkundig symposium plaats, met dit jaar als titel:"verpleegkundigen online". Dit naar aanleiding van de presentatie van ons eigen gedeelte op de website van verpleegkundigen voor verpleegkundigen. Onder het tabblad professionals staat informatie over urologische verpleegkundige zorg.

ReageerLees verder

Aantal reacties: 1

Verpleegkundig kenniscentrum urologie (Door: LS, webredactie)

door en voor verpleegkundigen

Vrijdag, 22 Maart 2013 Vanaf 21 maart 2013 is het verpleegkundig kenniscentrum urologie van het Slingeland Ziekenhuis online te raadplegen. Een uniek platform waar verpleegkundigen uit de zorgketen informatie kunnen vinden over verpleegkundige urologische zaken. Variërend van praktische kennis over handelingen zoals het wisselen van een katheter, als tips en trucks en informatie over typische ziektebeelden, behandelingen en materialen. Specifiek gericht op kennisdeling met de collega-verpleegkundigen.


ReageerLees verder

Aantal reacties: 0


 
Archief