Blog › Vasovasostomie

Vasovasostomie

Urologen Slingeland Ziekenhuis succesvol met vasovasostomie (Door: Redactie Slingeland)

Maandag, 11 December 2017  
Een sterilisatie bij de man, oftewel vasectomie, kan doorgaans ongedaan worden gemaakt. Dat gebeurt door middel van een operatie, de zogeheten vasovasostomie. De urologen van het Slingeland Ziekenhuis hebben hier veel ervaring in en zijn hiermee leidend in Nederland.


ReageerLees verder

Aantal reacties: 4

Resultaten hersteloperaties VasoVaso kliniek (Door: E. Taubert, uroloog)

Maandag, 08 Mei 2017

VasoVaso presenteert eerste resultaten hersteloperaties op de Nederlandse Vereniging voor Urologie

Bijna is het weer zo ver. De jaarlijkse bijeenkomst van de Nederlandse urologen staat voor de deur. Dit keer is het een speciale bijeenkomst voor ons. Wij presenteren namelijk onze resultaten over meer dan 10 jaar hersteloperaties in Doetinchem.


ReageerLees verder

Aantal reacties: 1

Focus kliniek Vasovasostomie (Door: E. Taubert, uroloog)

Per 2016 in het particuliere segment

Vrijdag, 25 September 2015 Sinds 10 jaar wordt de vasovasostomie in onze kliniek uitgevoerd, we hebben hier altijd veel aandacht aan besteed. Sinds 5 jaar zijn we hierdoor leidend in Nederland voor de hersteloperatie na eerdere sterilisatie. Gemiddeld doen we de laatste 5 jaar 150 hersteloperaties per jaar. Onze succespercentages zijn daardoor rond de 80%. Van groot belang daarbij is dat het aantal complicaties en de operatietijd steeds verder is verminderd. Maar zelden zien we iemand die na een vasovasostomie door ontstane problemen, de reis terug naar Doetinchem moet maken.

ReageerLees verder

Aantal reacties: 4

101 zwangerschappen (Door: )

zwanger na hersteloperatie sterilisatie

Dinsdag, 13 Augustus 2013 Bezig met de statistieken van de vaso-vasostomieën, kom ik tot de ontdekking dat er 101 zwangerschappen zijn ontstaan de afgelopen jaren.
Vanaf 2004 wordt deze ingreep in het Slingeland Ziekenhuis gedaan. Tot en met 12 juli 2013 hebben we 513 patienten geholpen.
Waardoor er dus al vele geboortekaartjes binnen zijn gekomen, zelfs een uit Shanghai!
Verdere gegevens volgen. 
Ingrid Aagten, verpleegkundige poli Urologie

ReageerLees verder

Aantal reacties: 5

Doetinchemse kliniek voor hersteloperaties steeds beter (Door: E. Taubert, uroloog)

Centre of Excellence refertilisatiechirurgie

Maandag, 28 Januari 2013 Er is hard gewerkt aan de kwaliteit van zorg op de afdeling Hersteloperaties in het Slingeland Ziekenhuis. Onze patiënten hebben hieraan meegewerkt door ons in alle openheid te vertellen waar het beter kan en wat ze van onze service vinden. Dit proces gaat door omdat we constant in dialoog met onze patiënten blijven.

ReageerLees verder

Aantal reacties: 85

Succesvolle ontwikkeling vasovasostomie-kliniek (Door: LS, webredactie)

Zondag, 18 September 2011 Sinds de Doetinchemse urologen ervoor hebben gekozen om de hersteloperatie tot aandachtsgebied te maken zijn er veel van deze operaties door hen gedaan. In 2004 en 2005 werden er nog maar 3 operaties per jaar gedaan. Dit is een normaal aantal voor een urologische praktijk. Daarna werden het er snel meer. In 2006, het jaar waarin ze besloten om zich hierin te specialiseren, liep het aantal op naar 10 operaties. In 2007 al 19. In 2008 werden 45 vasovasostomieën uitgevoerd. De bekendheid en ervaring van de urologen namen natuurlijk toe zodat dit aantal groeide tot 86 in 2009 en 126 in 2010.

ReageerLees verder

Aantal reacties: 1

Informatie delen over hersteloperatie na sterilisatie (Door: E. Taubert, uroloog)

Wikipedia updated

Donderdag, 08 April 2010 Informatie groeit door het te delen.
Het nieuwe Zorg 2.0 concept voorziet in interactie, openheid en het delen van informatie. www.vasovasostomie.nl was hiertoe een eerste aanzet. Door iedereen te laten weten wat een vasovasostomie (hersteloperatie na sterilisatie bij de man) nu precies is en hoe je tot de beste resultaten kunt komen, kunnen patiënten gemakkelijker tot een juiste keuze komen. 

ReageerLees verder

Aantal reacties: 123


 
Archief