Blog › Blog Urologie

Recente blogberichten

Regiobrede bijeenkomst prostaatkankerdiagnostiek (Door: MS, webredacteur)

Dinsdag, 23 April 2019
Jaarlijks horen ruim 12.000 mannen dat ze prostaatkanker hebben. Een optimale behandeling begint met een betrouwbare diagnose. In het A.R.T.Z. Oncologisch centrum werken Ziekenhuis Gelderse Vallei, Slingeland Ziekenhuis, Rijnstate en de Radiotherapiegroep intensief samen op het gebied van oncologie. 

Op 18 februari vond in Arnhem een regiobrede bijeenkomst plaats voor zorgverleners van de drie A.R.T.Z.-ziekenhuizen en de Radiotherapiegroep om nieuwe inzichten rondom prostaatkankerdiagnostiek onderling te delen en kritisch te bespreken.
 
In het laatste magazine 'Nieuws' van de PKS verscheen hierover een verslag.  
 
Meer informatie over de samenwerking in het A.R.T.Z. Oncologisch centrum vindt u hier.


ReageerLees verder

Aantal reacties: 23

Slingeland toonaangevend voor plasbuisreconstructies (Door: LS, webredactie)

Zondag, 01 Juli 2018 Uit Santiz Magazine juli 2018

Plasklachten kunnen tal van oorzaken hebben. Niet meer of heel slecht kunnen plassen, kan komen door een vernauwde plasbuis. Voor de behandeling en het herstellen van een plasbuisvernauwing komen patiënten uit heel Nederland naar het Slingeland Ziekenhuis. Maar niet alleen patiënten. Ook urologen.


ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Urologen Slingeland Ziekenhuis succesvol met vasovasostomie (Door: Redactie Slingeland)

Maandag, 11 December 2017  
Een sterilisatie bij de man, oftewel vasectomie, kan doorgaans ongedaan worden gemaakt. Dat gebeurt door middel van een operatie, de zogeheten vasovasostomie. De urologen van het Slingeland Ziekenhuis hebben hier veel ervaring in en zijn hiermee leidend in Nederland.


ReageerLees verder

Aantal reacties: 4

Succesvolle A.R.T.Z. informatiebijeenkomst: Leven met prostaatkanker (Door: Redactie Slingeland)

Vrijdag, 08 December 2017 Op donderdag 30 november vond de eerste A.R.T.Z.-informatiebijeenkomst plaats over ‘leven met prostaatkanker’. De bijeenkomst werd georganiseerd door het A.R.T.Z. Oncologisch centrum (Rijnstate, Slingeland Ziekenhuis en Ziekenhuis Gelderse Vallei) in samenwerking met de Prostaatkankerstichting.


ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Centralisatie versus regionalisatie in prostaatkankerzorg (Door: A. Geboers, uroloog)

Dinsdag, 31 Oktober 2017 In september 2017 verscheen in het Tijdschrift voor Urologie een artikel met betrekking tot de ontwikkelingen richting centralisatie van prostaatkankerzorg.


ReageerLees verder

Aantal reacties: 0


 
Archief