BlogUrologie › Succesvolle A.R.T.Z. informatiebijeenkomst: Leven met prostaatkanker

Succesvolle A.R.T.Z. informatiebijeenkomst: Leven met prostaatkanker

Redactie Slingeland

Vrijdag, 8 December 2017

Op donderdag 30 november vond de eerste A.R.T.Z.-informatiebijeenkomst plaats over ‘leven met prostaatkanker’. De bijeenkomst werd georganiseerd door het A.R.T.Z. Oncologisch centrum (Rijnstate, Slingeland Ziekenhuis en Ziekenhuis Gelderse Vallei) in samenwerking met de Prostaatkankerstichting.


Meer dan 60 patiënten met prostaatkanker en hun naasten bezochten deze bijeenkomst. Zij  kregen van verschillende zorgverleners informatie over diagnostiek bij prostaatkanker, het zorgtraject dat prostaatkankerpatiënten moeten doorlopen en de impact die prostaatkanker kan hebben op het leven. Tevens waren er presentaties over aspecten van seksualiteit, voeding en bewegen.  

Over A.R.T.Z. Oncologisch centrum

In het A.R.T.Z. Oncologisch centrum werken drie ziekenhuizen – Rijnstate in Arnhem, Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem en Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede – intensief samen op het gebied van oncologische zorg. De Radiotherapiegroep is daarbij de vaste partner voor radiotherapeutische zorg. De ziekenhuizen delen kennis en ervaring met elkaar en hebben gespecialiseerde teams per kankersoort, waaronder prostaatkanker. Meer informatie vindt u op www.artz.nl.


ReageerReageer

Reacties

Uw reactie op Succesvolle A.R.T.Z. informatiebijeenkomst: Leven met prostaatkanker

(Let op: de nicknaam die u opgeeft zal zichtbaar zijn.)