Forum Archief

Operatie aangeboren kromstand

dinsdag 14 september 2010 om 20:23

Via deze weg wil ik ons verhaal vertellen over mijn operatie aan een aangeboren kromstand. Het is nogal een precair onderwerp wat je niet makkelijk bespreekt, ook in je relatie kan een dergelijke kromstand problemen opleveren op seksueel gebied. Na een hoop heen en weer geklep naar de huisarts ben ik in het najaar van 2008 terecht gekomen bij dr. Taubert , uit de gesprekken met hem bleek dat ik een aangeboren kromstand had en dat dit goed te verhelpen was met een operatie. Deze operatie heb in februari 2009 ondergaan. Deze ingreep is geslaagd, al heeft het herstel wel lang geduurd. Lichamelijk heb ik nog best lang pijn ondervonden, ook op psychisch vlak liepen we nadien wel tegen wat problemen aan, m.n. de invloed van de psyche op een erectie. Een kromstand is goed te verhelpen, ondanks dat dit een precair onderwerp is, hopen we via dit bericht mee te geven dat het belangrijk is om over dit onderwerp te kunnen blijven spreken met je partner en vertrouwelijke personen. Mede dankzij de hulp van een seksuoloog zijn we inmiddels aan het eind van het gehele traject, het is het allemaal waard geweest!

Reacties

  • Anoniem

    Ben geopereerd aan pyronie deze week. ben het met u eens dat het herstel wel lang duurd, en ik heb ook een vraag aan u. Ik krijg s,nachts een erectie zoals velen, maar doordat ik geholpen ben doet dit ontzettend veel pijn, heb er wel wat voor gekregen maar dat helpt niet, is dit bij u ook het geval geweest. en wanneer is de pijn weg. m.v.g.

  • Anoniem

    Ook ik ben juni 2013 geholpen aan een kromstand/knik naar beneden. Ik heb totaal 3 urologen bezocht waarvan de eerste Peyronie constateerde en dat er niets aan te doen viel. De tweede uroloog constateerde Hypospadie en verkleving aan de plasbuis en ook hier viel niets aan te doen mits verlenging van de plasbuis wat nogal ingrijpend is. Uiteindelijk na zoektocht komt ik Slingeland tegen en met een heldere website. Afspraak gemaakt met dhr. Taubert en die constateerde geen van beide. Het probleem was relatief makkelijk op te lossen. Een paar hechtingen in de zwellichamen was genoeg. Ben op een vrijdag geholpen in de ochtend en mocht eventueel dezelfde dag naar huis maar ben een nachtje gebleven. Heb totaal geen pijn gehad van de operatie of napijn. Alleen een weekje de nachtelijke erecties waren wel behoorlijk pijnlijk. Even uit bed, rondje lopen en dan ging het weer. Ben nu 6 weken verder en een prachtig resultaat. Ben blij dat ik het gedaan heb en bij deze de complimenten voor dhr Taubert en het urologisch team.