Forum Archief

Ziekte van Peyronie

maandag 05 december 2011 om 16:22

Geachte heer Taubert,

Inmiddels ben ik erachter dat 3 op de 1000 mensen in meer of mindere mate aan bovengenoemde aandoening lijden. Dat zijn er in Nederland dus ca 15000. Reken mij maar tot de groep van de meerdere mate, want het is voor mij, sinds de symptonen zich aandienden, niet meer mogelijk om te penetreren of zelfs te masturberen. Niet veel artsen hebben, gek genoeg interesse in deze aandoening. De ziekenhuizen die ik heb bezocht zijn: Reijnier de Graaf Delft, Erasmus Rotterdam en AMC Amsterdam, maar ik moet er wel bij zeggen dat dit 6 jaar geleden was.Verder ken ik alle tot nu toe besproken therapieén en ben ik wat huiverig voor operatie.

NU is mijn vraag de volgende'
In Elzevier las ik dat er een medicijn op de markt kwam, genaamd Xiapes, van Pfizer, voor de ziekte van Dupuytren. Nu weet ik dat dat deze ziekte en de ziekte van Peyronie aan elkaar verwant zijn. Misschien is er dan toch nog licht aan ht einde van de tunnel bedenk ik me  en daarom deze mail.

Bedankt voor het lezen,

Paul      

Reacties

  • Anoniem

    Beste Paul, Het klopt inderdaad dat Pfizer met een medicijn op de markt gaat komen. Er is echter weinig ervaring mee. Verder weet ik niet of deze injectie ook daadwerkelijk een reeds opgetreden kromstand gaat corrigeren. Vooralsnog is de enige standaard in de correctie van kromstand bij erectie een goed uitgevoerde operatie. Binnen de Urologie is dit inderdaad ene superspecialisatie. Je bent welkom voor een afspraak. Het is dan natuurlijk wel handig om een foto mee te nemen. groet E.Taubert

  • Anoniem

    hallo ik heb ook last van de ziekte peyroni,Ik heb geen last van een kromstand tijdens de erectie.Wel is mijn penis kleiner geworden door de zogenaamde plaque.Dus ik overweeg om deze te laten verwijderen,Welk ziekenhuis zou het beste zijn om deze operatie uit gaan voeren. groet Loek ps zij er mannen die ook het zelfde hebben?

  • Anoniem

    hallo, ik heb inmiddels veel gelezen over deze ziekte. ik weet niet of deze ziekte bij mij van toepassing is maar mijn penis staat in erectie bijna 90 graden omhoog en is naar mijn idee te klein. verder heb ik het idee dat er nog wel meer mankeert met mijn penis. het is zo erg dat ik er alles aan doe om sexueel contact te vermijden. het is nogal een vervelend onderwerp om ermee naar een specialist of dokter te gaan en helemaal om met vrienden of familie over te praten en dan vooral de schaamte. ik ben 27 nu, erg jong om altijd met dit probleem te blijven lopen realiseer ik me steeds meer. nu ben ik via google op deze site terecht gekomen en het geeft mij op het eerste oog een ongekend fijn en vertrouwd gevoel. maar ik weet niet of ik uberhaupt wel bij jullie terecht kan. ik heb dus geen verwijskaart van de dokter omdat ik daar (nog) niet heen durf en ik kom niet bij jullie uit de buurt (zwolle), graag zou ik van u horen of u mij wil en kan helpen of wat ik moet doen om daarvoor in aanmerking te komen. mvg joe