Forum Archief

esbl bacterie

zaterdag 14 mei 2011 om 20:15

na een prostaatbioptie in het slingeland ziekenhuis ben ik erg ziek geworden hoge koorts en misselijk, na een week in het slingeland mocht ik weer naar huis en was gezond verklaard,3 weken later kwam ik weer in het slingelandziekenhuis met de zelfde verschijnselen , na onderzoek bleek ik de esbl bacterie te hebben, na weer een week ziekenhuis en onderzoeken welke antibiotica er grip op die esbl bacterie had mocht ik met de goeie antibiotica weer naar huis,nu hoop ik dat die esbl bacterie voorgoed weg gaat want dan kan ik pas een operatie ondergaan. nu was ik eigenlijk nieuwsgierig of er meer mensen na een prostaatbioptie een esbl bacterie opgelopen hebben en elkaars ervaringen daarin delen.

Reacties

  • Anoniem

    Beste Chris, Niet alleen EHEC is in opkomst. We zien in de nederlandse ziekenhuizen steeds meer vervelende bacterien. Gelukkig zijn deze allemaal nog netjes te behandelen. De antibiotica die hiervoor nodig zijn moeten helaas vaak via de bloedbaan worden toegedient. Dat betekend ziekenhuisopname. Bij ProstaatBiopten komt een prostaatinfectie met enige regelmaat voor. Zeer zelden betreft dit een multiresistente (vervelende) bacterie. Met de juiste antibiotica zal ook deze weer volledig verdwijnen. succes

  • Anoniem

    Beste Chris, Bij mij heeft er geen prostaatbioptie plaatsgevonden, echter ná blaasonderzoeken heb ik ook een esbl bacterie opgelopen. Diverse keren in het UMC St. Radboud hiervoor gelegen, infusen, zoals dat gaat hiermee. Door infectiologen behandeld, contacten over en weer tussen UMC St. Radboud en UMC Utrecht, echter niets biedt soelaas. Er is mij verstaan te geven dat de ESBL bacterie in mijn lichaam zal blijven, latent dan wel weer erg opspelend, waarna hoge doses medicatie volgt. Al met al geen prettige situatie. Ik hoop dat deze ontwikkelingen jou bespaart zullen blijven en dat hij uit jouw lichaam zal verdwijnen. Ik wens je alle goeds toe.