KenniscentrumBehandelingenbekkenfysiotherapie › bekkenpijn › Bekkenpijn

Bekkenpijn

behandeling door bekkenfysiotherapeut

Bekkenpijn kan verschillende oorzaken hebben. U kunt terecht bij de bekkenfysiotherapeut,die u zal onderzoeken en een behandelplan met u opstellen.

Bij zwangerschap en rondom de bevalling

Pijn in de omgeving van het bekken komt vaak voor tijdens de zwangerschap of na de bevalling. In de zwangerschap worden de banden en kapsels rond de bekkengewrichten soepeler en rekbaarder. Dit is een voorbereiding op de bevalling, dan moet immers een baby door het bekken naar buiten komen. Een bekken dat minder "star" is helpt hierbij. De beenderen van het bekken worden soepeler en beweeglijker ten opzichte van elkaar. Dit geeft soms pijnklachten. Daarbij speelt ook de toename in de belasting van het bekken, door de groter wordende baarmoeder, een rol. Een verandering van of een verkeerde lichaamshouding kan ook pijn in het bekken veroorzaken.

Behandeling

De bekkenfysiotherapeut geeft adviezen, die de klachten kunnen verminderen. Het gaat vooral om houdings- en bewegingsadviezen en adviezen om een goed evenwicht tussen belasting en belastbaarheid te bereiken. De bekkenfysiotherapeut leert u bewegen waarbij de extra belasting van het bekken minimaal zal zijn.

Zie ook:Chronische bekkenpijn, artikel van Afina Glas, Erich Taubert: bekkenpijnspecialisten
Deel deze pagina: